Mrt

Okulumuzda 28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla okulumuz  Afetlere Hazırlık Kulübü tarafından Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.Öğrencilerimiz deprem sonrasında acil çıkışları kullanarak okulumuzu kısa sürede boşalttılar. Öğrencilerimiz okul bahçesinde, okul binasından uzak durarak güvenli alanlarda toplandılar.

Şbt

Hedef LGS projesi kapsamında 8.sınıf öğrencilerimize “Verimli Ders Çalışma Yöntemleri” semineri verildi. Ayrıca verilen bilgilerin bir özeti niteliğinde olan el broşürü öğrencilerle paylaşıldı.

Şbt

8.sınıf öğrencilerimizin başarılarını artırmak için destekleme kurslarımız ve seminerlerimiz devam ederken 7.sınıf öğrencilerimizi de 2025 LGS’ye hazırlamak için gerekli çalışmalar başlatıldı. 7.sınıf öğrencilerimize yapılan LGS hakkında bilgilendirmelerin yanında önümüzdeki sene gerçekleştirilecek Destekleme Yetiştime Kursları hakkında öğrenci ve velilere bilgiler verildi.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında bu ay deyim ve atasözlerini sınıflarımızda “Anlat bakalım”etkinliğiyle eğlenceli bir şekilde işledik.Pano çalışması,Resimlerle atasözleri ve deyimler sergisiyle etkinliklere devam ettik.

Şbt

Berat kandili vesilesiyle okulumuz öğretmenlerinin katkılarıyla lokma dağıtımı gerçekleştirdik. Katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür eder, kandilimizin hayırlar getirmesini niyaz ederiz.

Şbt

8.sınıf öğrencilerimiz ile 16.02.2024 tarihinde okulu tanımak ve okul tercihlerinde kolaylık sağması amacıyla Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesine gezi düzenledik. Öğrencilerimize lisenin başarıları, fiziki ve sosyal imkanları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Lise gezisi edinilen bilgilerin yanı sıra öğrencilerin sınava yönelik motivasyonlarının artmasını da sağladı.

Şbt

Okul bahçemize öğrencilerimiz ile birlikte lavanta ekimi gerçekleştirdik.

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından,yoğunlaştırılmış İngilizce yabancı dil programı uygulanan 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerimize tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak  15 Şubat 2024 Perşembe günü kazanım değerlendime sınavı uyguladık.

Ock

Dede Korkut okumaları kapsamında Dede Korkut kitabında yer alan "DIRSE HAN OĞLU BOĞAÇ HAN DESTANI" hikayesi okundu. Daha sonra hikayenin animasyonu izlendi. Öğrencilerin Dede Korkut hakkında daha çok bilgi sahibi olması için DEDE KORKUT BELGESİ izlendi

Ara

Öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmak amaçlı düzenlediğimiz gezilerde Kasım ayında öğrencilerimiz “İllüzyon ve Oyuncak Müzesi”ne ardından “FlyzoneTrambolin Parkı” na götürüldü.

Ara

Yapılan araştırmalar öğrencilerin öğrenme motivasyonlarınıartırmada pekiştireçlerin önemli bir yer edindiğini göstermektedir. Ortaokul öğrencilerinin bulunduğu yaş grubunda ödüle geç ulaşacak olmak motivasyon kaybına sebep olabilmektedir. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda deneme sınavında başarı gösteren öğrencilerimizin motviasyonlarının devamlılığını sağlamak amacıyla her ay denemede derece yapan öğrencilerimizin isimleri okul panosuna yazılmaktadır.

Ara

2023 LGS’de %2’lik bir dilime girerek Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni kazanan öğrencimiz okula davet edildi. Mezun öğrencimiz eğitimini sürdürdüğü lise hakkında yaptığı kısa bilgilendirmenin ardından ders çalışma sürecindeki tecrübelerini 8.sınıf öğrencilerimize aktardı.

Ara

8.sınıf öğrencilerimize İstanbul’da yer alan LGSbaşarı düzeyi yüksek olan imam hatip liseleri hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Ara

Din öğretimi Genel Müdürlüğü’nün okulumuz koordinatörlüğünde düzenlemiş olduğu  “Genç Nida Kur’an-I Kerim’i Güzel Okuma” yarışması bölge finali okumuzda yapıldı. Yarışmaya iştirak eden okullarımızı ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade eder katılımlarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız. İlk üç dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Yarışmayı bütün yönleri ile organize ederek özveriyle çalışan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümremizin tamamına, koordinatör öğretmenimiz Havva Tansukalp’e, katkıda bulunan Görsel Sanatlar hocamız Ali Hacıbektaşoğlu’na, Müzik öğretmenimiz Nursel Esen’e, Bilişim öğretmenimiz Murat Açıkel’e ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Nida Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması okulumuz koordinatörlüğünde 19 Aralık 2023 saat 09:00’da konferans salonumuzda yapılacaktır. Tüm velilerimiz davetlidir.