May

Save Animals , Save Future projemiz kapsamında öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak amacıyla hayvan besleme etkinliği yaptık. Bu etkinlik ile öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerini ve kalıcı izli davranış değişikliği kazandırmayı hedefledik.

Nis

Okulumuzda yürüttüğümüz eTwinning projelerinden "Save Animals, Save Future" , "Benim Masalım Benim Hayalim" ve "Sınıfım doğa materyalim doğadan" adlı projeler, yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında Başakşehir eTwinning Mart Bulteninde yer aldı.

Nis

Okulumuzda yoğunlaştırılmış yabancı dil projesi kapsamında, her ay düzenlenecek olan İngilizce bilgi yarışmamızın yedincisini Nisan ayında uyguladık. Öğrencilerimiz bu yarışmalara oldukça ilgi gösterdi. Yarışmamız her ay farklı öğrenci grupları ile tekrarlanacaktır. Bu sayede öğrencilerimiz akran işbirliği konusunda özveriyle çalışacaklar, sorumluluk bilinci geliştirecekler ve öğrendikleri konuları eğlenceli bir şekilde pekiştirme imkanı bulacaklar.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü  Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Projesi kapsamındaki  sınıflarımızla ,"Save Animals,Save Future" eTwinning projemiz için çevre dostu bez  çantalar tasarladık.Öğrencilerimiz çantalara hayvan desenleri çizdiler ve boyadılar. Bu boyamalarını  hayvanların İngilizce isimlerini ve İngilizce sloganlarla süslediler.Etkinlik sırasında öğrenciler yaptıkları çantaları İngilizce olarak anlattılar.Bu etkinlik ile öğrenciler yeni bir şey üretmenin ve İngilizceyi kullanmanın mutluluğunu yaşarken ,aynı zamanda da hayvanları koruma konusunda bilinçlendiler.

Nis

"Save Animals Save Future" eTwinning projemiz kapsamında  öğrencilerimizin daha önce tasarlamış oldukları flash kartlara, öğrencilerimizin seslerini de ekleyerek bir ingilizce görsel işitsel dijital sözlük oluşturduk.

Nis

Okulumuzda yoğunlaştırılmış yabancı dil projesi kapsamında, her ay düzenlenecek olan İngilizce bilgi yarışmamızın altıncısını Mart ayında uyguladık. Öğrencilerimiz bu yarışmalara oldukça ilgi gösterdi. Yarışmamız her ay farklı öğrenci grupları ile tekrarlanacaktır. Bu sayede öğrencilerimiz akran işbirliği konusunda özveriyle çalışacaklar, sorumluluk bilinci geliştirecekler ve öğrendikleri konuları eğlenceli bir şekilde pekiştirme imkanı bulacaklar.

Mrt

"Save Animals,Save Future " eTwinning projemiz kapsamında , öğrencilerimiz hayvan isimlerinin İngilizce ve Türkçe olarak  yazılı olduğu flashcardlar (kelime kartları ) hazırladılar.Flashcardlar İngilizce kelime ezberlemeyi görsel olarak destekleyip kolaylaştırdığı için ,bu kartlar ile kelime oyunları oynadılar ve kartları değiştirerek birbirlerine hediye ettiler.

Mrt

" Save Animals, Save Future" eTwinning projemiz kapsamında, öğrencilerimiz kilden ve oyun hamurundan hayvan modelleri tasarlayarak ,onları İngilizce olarak tanıttılar.

Mrt

Projemizde yer alan öğrencilerimiz,  " SAVE ANIMALS,SAVE FUTURE" eTwinning projemiz kapsamında, en sevdikleri hayvanların maskelerini tasarladılar ve o hayvanın kimliğine bürünerek kendilerini İngilizce olarak tanıttılar. Yüzlerine maskeleri takarak o hayvanın neler yediğini, nerede yaşadığını, rengini, büyüklüğünü vs özelliklerini anlattılar.

Videomuzu izlemek için aşağıda verilen linke tıklayabilirsiniz.

Mrt

"Save Animals,Save Future " projemiz kapsamında, proje ortaklarımızla birlikte hayvan dostlarımız için İngilizce şiirler yazdık. Bu şiirlerden bir padlet oluşturduk.Padletimiz için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz :

Link: https://tr.padlet.com/saveanimalsavefuture/yjp0qsjgs7b9z5q9

Mrt

Okulumuzda yoğunlaştırılmış yabancı dil projesi kapsamında, her ay düzenlenecek olan İngilizce bilgi yarışmamızın beşincisini Şubat ayında uyguladık. Öğrencilerimiz bu yarışmalara oldukça ilgi gösterdi. Yarışmamız her ay farklı öğrenci grupları ile tekrarlanacaktır. Bu sayede öğrencilerimiz akran işbirliği konusunda özveriyle çalışacaklar, sorumluluk bilinci geliştirecekler ve öğrendikleri konuları eğlenceli bir şekilde pekiştirme imkanı bulacaklar.

Şbt

Save Animals, Save Future Projemiz Kapsamında Hayvanlar İle İlgili Posterler ve Pano Hazırladık. Öğrencilerimiz en sevdikleri hayvanlar ile ilgili öğrendikleri ingilizce cümle kalıplarını kullanarak posterler ve panolar hazırladılar. Bu çalışma öğrencilere dili etkin ve anlamlı kullanma becerisi kazandırırken hayvan sevgisinide pekiştirdi.

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı kapsamında bulunan sınıflarımıza, 15 Şubat 2022 tarihinde, 1.döneme ait konuları kapsayan ve 50 sorudan oluşan ingilizce kazanım değerlendirme deneme sınavı yapıldı.

Ock

"Save Animals, Save Future"  eTwinning projemiz kapsamında, öğrencilerimiz proje ortaklarımızın öğrencileriyle, hayvan dostlarımızla ilgili İngilizce bir şarkıyı ortak olarak seslendirdiler.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı kapsamında İngilizce  dil sınıflarımızdaki öğrencilerimiz, hem dil becerilerini geliştirmek hem de yaratıcılıklarını artırmak için  İngilizce oyunlar tasarlayıp ,bu oyunlarla oynadılar.Bu oyunlardan bazıları şunlardır:

•      Word Cards:Kelime kartları.Öğrenciler sorularla hazırlamış olduğu kartları tahmin ediyor.
  •      Shopping centre:Öğrenciler markette alışveriş yapıyor.Market listesini ilk tamamlayan oyunu kazanıyor.
  •      Find  the Direction:Öğrenciler binaların arasından İngilizce komutlarla hedef olan yeri buluyorlar.
  •      Who  am I? :Öğrenciler kafalarında ki mesleği karşı takımın anlatmasıyla tahmin ediyor.
  •      Do  the laundry:Tiyatro şeklinde çamaşırhande gecen bir oyun.
  •      Bingo:2 ve 4 kişilik bir oyun.Önündeki kartı tamamlayan oyunu kazanıyor.
  •      Make  the sentences:Cümleleri verilen kelimeleri kullanarak tamamlıyoruz.İlk tamamlayan grup oyunu kazanıyor.
  •      Green grocery:Sepetindeki meyve ve sebzeleri ilk tamamlayan oyunu kazanıyor.
  •      Tic tac toe:Öğrenciler birbirlerine soru soruyor ve cevapplarıyla boşlukları dolduruyor ilk üç cevabi bilen kazanıyor.